ŞAİRİN ŞARKISI

 



SOLO, FEAT., KORO

Çok mu erken bizim için ya da senin için? Hepimiz için belirli bir belirsizlik mi söz konusu? Yoksa belirsiz bir belirliliğin içinde öylece yuvarlanıp gidiyor muyuz? Dayanmalı mıyız bu gidişe, akışına mı bırakmalıyız zamanı? Yoksa yerleşke mi kurmalı olmalıyız zamanın ve mekânın sınırlarını çizdiği beldede? 

(Devamı "Şahane Bir Şey Yaşamak" adlı şiir kitabımda olacaktır)...

FEAT.

“Kaçmaktayız ışıklarımızdan, anlamsız bakışlardan, kendimizi yakmaktayız, [dünyayı karşımıza aldığımızda ona] sen beni boş ver hadi ruhumu anla[diyebilmeliyiz], [çünkü gitgide] kaybolmaktayız bu diyarda.”[1] Birçok kez çaremizi görmedik ya da yaralarımıza merhem olarak birçok şeyi kabullenmedik mi? Peki bu yolun, bu belirsizliğin bir çıkışı bir umut ışığı var mı? 

(Devamı "Şahane Bir Şey Yaşamak" adlı şiir kitabımda olacaktır)...

KORO, SOLO

Neydi tüm bu yaygaranın nedeni? Neydi bağırıp çağıran bütün bu sessizlik? Sustukça şarkısının sözleri haykıran bu beste neyin nesiydi? Her şey yerli yerinde giderken -belki de gitmezken-, binlerce çocuk ölürken, yüzlerce âşık ayrılırken, sevdiğini söyleyemeden platonik aşkla insanlar kavrulurken, bir lokma yemeğe muhtaç insanlar bu dünyada gezinirken vb. neydi tüm bu ne zaman başladığı bilinmeyen ne zaman biteceği bihaber olan şarkının kulakları tırmalaması? 

(Devamı "Şahane Bir Şey Yaşamak" adlı şiir kitabımda olacaktır)...

Yazar: Cihat ÖZKAN

Düzenleme ve Kontrol: Cihat ÖZKAN & Ulaş ERDEN

Kapak Tasarımı: Acargraphics

Yorumlar

Popüler Yayınlar

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

"ŞAHANE BİR ŞEY YAŞAMAK"

KÖPEK KATLİAMI BİR ÇÖZÜM MÜDÜR?